Най-гъвкаво решение за улавяне на маслена мъгла и дим машини EDM

Oil mist filtration in EDM workshop

НАКРАТКО

Прилагане

Процесите шлайфане и ерозия генерират големи количества маслена мъгла и дим, които непременно трябва да бъдат уловени от тези открити машини.

Системите за улавяне на маслена мъгла трябва да комбинират гъвкавост на самостоятелна система, която лесно да може да бъде местена, заедно с много добра ефективност.

Решение

Филтърните единици Filtermist осигуряват високата производителност, необходима за операции с отворени машини. Вакуумният маркуч Loc-Line се използва за точно позициониране на колекторните качулки върху шлайфащото и ерозиращо оборудване, като свободата да се позиционират филтриращите единици в най-удобното място в близост до машината се запазва.

Прецизната механична обработка на DONCASTERS

Високопрецизни компоненти

Великобритания

Doncasters Precision Machining е постигнал успех в премахването на маслена мъгла и дим при шлайфане и механична обработка в Шрюсбъри чрез гъвкаво и високоефективно решение от Filtermist.

Специалист в обработването на желязо и направляващи лопатки и лопатки за турбини на газотурбинни двигатели, Doncasters Precision Machining изпълнява широка гама от операции по шлайфане и ерозия. Боб Комли, производствен инженер, отговарящ за планирането на пространството и оборудването в съоръжението в Шрюсбъри, коментира:

"Изискваме система за филтриране на маслена мъгла, отговаряща на широк спектър от изисквания, която също така да може да бъде лесно придвижвана във фабриката. Тя трябва да гарантира ефективно улавяне на маслената мъгла и дим, като в същото време е достатъчно мощна, за да се справи с нашите обработващи операции, изискващи реална гъвкавост.“

Гъвкавостта на филтрите за маслена мъгла на Filtermist включват версии, които са с възможност за вертикално монтирани за всяко приложение. В допълнение, Loc-Line маркучът за вакуум се използва за точно позициониране на колекторните качулки, като същевременно се запазва свободата да се позиционира филтърният модул в най-удобното място в близост до машината. Предлагайки гъвкавост на 360°, тази изключително еластична модулна система за маркучи не се измъква от позицията си и може просто да бъде избутана настрани, когато е необходим достъп до машината.

Filtermist бяха избрани да извършат голяма част от изхвърлянето на дим и маслена мъгла по време на преместването на компанията от Крю в Шрюсбъри и сега осигуряват пълен пакет от услуги и поддръжка на всички филтърни единици в обекта. Самостоятелният филтър остава с машината, на която е монтиран, което позволява на Doncasters да планират повторно въвеждане в експлоатация без да се притесняват за наличието на нова ефективна система за извличане.